TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Steven Schulten Cup 2022

jul 6, 2022

De afgelopen 3 weken hebben we de Steven Schulten Cup weer gespeeld, hieronder volgt het verslag van de winnaar.


Eindelijk! Na alle corona beperkingen konden we eindelijk weer een toernooitje organiseren. Met totaal 10 deelnemers hebben we 2 vijfkampen als voorrondes gespeeld. In de 1ste voorronde speelden Frans, Wander, John, Wim en Henk. Henk werd deze avond ongeslagen 1ste in de poule. Wander werd 2de en Wim 3de . De eerste 3 mochten door naar de finaleronde echter hadWander een goed excuus om daarbij niet aanwezig te zijn, hij ging lekker op vakantie  ???? .

De 2de voorronde speelde Saskia, Arjo, JP, A3 en ikzelf. Arjo kwam ongeslagen uit de strijd als 1ste in de poule. Tegen JP begon ik met een voorsprong van 1-0, dat bleek voor JP geen probleem, hij won in 2 games zonder al te veel problemen. JP wordt dan ook 2de in de poule deze avond. Dankzij winst opSaskia en A3 werd ik 3de in de poule en mocht ook aantreden in de finale ronde.

Op 30 juni werd de finalepoule gespeeld. Zelf had ik al bij Arjo aangegeven dat ik later aanwezig zou zijn en als dat voor problemen zorgde dat ik het niet erg vond om niet te spelen. Uiteindelijk was ik als 3de van de poule doorgegaan en dacht ook dat ik geen potten zou breken in de finaleronde. John werd last minute opgetrommeld omdat Wim helaas niet mee kon spelen. John speelde een aantal goede potten maar werd helaas 5de in de poule. Voor Henk werd de druk, na de 1ste ronde, waarschijnlijk te groot hij eindigde de avond als 4de . Aangezien Arjo in 2 games gewonnen had van JP en ik op mijn beurt met 1-2 had verloren van JP (dit keer wel 1 game kunnen binnenhalen) was de laatste wedstrijd van de avond de beslissende. Arjo had voldoende aan de winst en mocht zelfs in 3 games verliezen. Ik had op mijn beurt alleen maar genoeg aan een 2-0 winst. Voor JP was toen al duidelijk dat hij geen 1ste zou worden. Afhankelijk van de uitslag tussen Arjo en mij zou JP 2de of 3de worden.


Arjo begon met een 7-0 achterstand. In de voorronde had hij hier voldoende aan maar dit werd een andere wedstrijd. Ik kon vrijuit spelen aangezien ik het verloop van onze eerste wedstrijd nog in het geheugen had. Echter bleek deze avond anders te lopen. Met een aantal geluksballen (best veel geluksballen) kon ik de winst met 2-0 binnen halen! Jaren na mijn laatste succes bij TTVN heb ik als re-integrerend aanstormend (jeugdig) talent de Steven Schulten Cup op mijn palmares mogenbijschrijven ???? .


Arjo bedankt voor het organiseren van het toernooi!


Er zijn al wat gedachten gewisseld om in het najaar weer een gezellig toernooi te organiseren.
Mocht je leuke ideeën hebben dan horen we dat natuurlijk graag!

Groet,
Stefan Immerzeel