TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Kleurrijke doorbraak

mrt 5, 2021
Zijn de rubbers van jouw batje vanaf 1 oktober 2021 nog altijd rood-zwart of ga je voor iets nieuws? De keuze is aan jou, want de International Table Tennis Federation (ITTF) heeft besloten dat je vanaf die datum kunt kiezen uit nieuwe, moderne kleuren die je rode rubber mogen vervangen. Let op: één kant van je batje moét dus voorzien blijven van een zwart rubber.
(Bron: NTTB Nieuwsbrief maart 2021)

Het idee voor de nieuwe kleuren is ontstaan vanuit de gedachte om tafeltennis te moderniseren. Spelers moesten meer kleuropties krijgen, die beter passen bij de huidige tijd, zo legt Claudia Herweg, hoofd materiaal bij de ITTF, uit in een video van de wereldbond.

75 procent voor
Kleuren roepen emoties op, zo ook bij tafeltennisrubbers. Toen de wereldbond ITTF het voorstel voor nieuwe kleuren peilde op sociale media, waren de reacties gemengd. Een derde van de respondenten was enthousiast, een derde was faliekant tegen en het overige deel was neutraal. Op de algemene ledenvergadering in 2019 van de ITTF stemde 75 procent van de afgevaardigden vóór uitbreiding van de kleurmogelijkheden van batjes.

Vier kleuren
Na flink wat tests kwamen vier kleuren door de selectiecommissie van de ITTF: roze, paars, groen en blauw. De kleur geel werd door de spelers die ermee testten, als te afleidend ervaren. Let op: één kant van je batje moet dus zwart blijven, voor je andere rubber heb je straks de keuze uit vijf kleuren. Vanaf 1 oktober zijn de nieuwe rubbers te koop.

Filmpjehttps://www.youtube.com/watch?v=2znkRBsGnJY&t=33s