TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Update: Resultaten onderzoek gevolgen coronamaatregelen

mei 12, 2020
Het Mulier instituut (doet sportonderzoek voor beleid en samenleving) heeft een onderzoek gedaan naar de gevolgen van de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus voor de sportverenigingen. Onlangs zijn de resultaten gepubliceerd. Vier op de tien sportverenigingen in Nederland maken zich (ernstige) zorgen over...

...de gevolgen van de coronacrisis voor de vereniging. Sportverenigingen maken zich met name zorgen over verlies van leden, vrijwilligers en inkomsten. Ruim vier op de tien verenigingen verwachten minder nieuwe leden en één op de vijf verenigingen verwacht dat meer bestaande leden hun lidmaatschap gaan opzeggen.

Hoewel sportverenigingen op dit moment nog niet goed kunnen overzien wat de consequenties van de coronacrisis voor hun inkomsten zullen zijn, verwachten ze bij sluiting van de club tot en met 28 april gemiddeld 11% van de begrote inkomsten voor 2020 mis te lopen. Mocht de vereniging tot en met juli zijn gesloten, dan stijgen de gemiddelde verwachte misgelopen inkomsten naar 28% van de begrote inkomsten voor 2020.

Andere belangrijke bevindingen:
• 10% van de sportverenigingen voelt zich in haar voortbestaan bedreigd bij sluiting van de sportaccommodatie op korte termijn (tot de zomer).
• ongeveer een kwart van de sportverenigingen (25%) in Nederland geeft aan dat noodmaatregelen, hulp of ondersteuning essentieel zijn om als vereniging de coronacrisis te kunnen overleven.
• 2 op de 3 verenigingen geven aan vertrouwen te hebben in de veerkracht van de vereniging om de gevolgen van de coronacrisis te overleven.

Hier vind je de volledige rapportage Gevolgen coronacrisis voor sportverenigingen. Onderzoek naar de gevolgen van de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus.