TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Update: de anderhalvemetercompetitie

mei 3, 2020
Vanaf 8 mei mag de wedstrijdsecretaris de teamopgave voor de najaarscompetitie weer invoeren. De NTTB verwacht dat, zolang er geen vaccin beschikbaar is, we rekening moeten houden met een samenleving waarbij iedereen boven de 12 een afstand van 1,5 meter handhaaft. En dit gaat ook z'n invloed hebben op competitie en competitie spelen. Belangrijkste punten:

1. De indeling. Voor de seniorencompetitie (regulier en duo) in het najaar 2020 geldt dat elk team zich weer mag inschrijven in de klasse waar ze recht op hadden in de voorjaarscompetitie.

2. De wedstrijd. Er kan GEEN dubbel gespeeld worden! Dit betekent dat in de reguliere competitie negen wedstrijden gespeeld worden. In de duocompetitie zal in plaats van het dubbel een extra single worden gespeeld. Speler kan elk regulier teamlid zijn, maar een invaller (uit een ander team) kan niet alleen deze extra enkelpartij spelen, die moet ook de twee eerdere enkelpartijen hebben gespeeld. De uitslag komt op het formulier op de plek van het dubbel te staan. Winst of verlies telt niet mee voor je percentage.

3. De zaal. De wedstrijdsecretaris zal er bij de teamopgave voor zorgen dat er per competitieavond maar één team thuis speelt. Mochten er op de tweede tafel ook mensen (in)spelen, zorg dan dat er een afzetting tussen gezet wordt. Zo kan je beter uit elkaars buurt blijven.

4. Vervoer. De NTTB kan je niets verplichten, maar wil er wel op wijzen dat het vervoer van een team in één auto in een anderhalvemetersamenleving moeilijk of niet mogelijk zal zijn. Het is aan de vereniging en de spelers om hier verantwoordelijk mee om te gaan.