TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Update: maatregelen verlengd tot 19 mei

apr 24, 2020
Op de persconferentie van 21 april zijn de meeste maatregelen tegen het Corona-virus verlengd tot en met 19 mei. De lichte versoepeling die is aangekondigd, geldt alleen voor jongeren tot 18 jaar, die buiten mogen sporten. Helaas is tafeltennis een binnensport, en heeft TTVN geen jeugdleden.

De exacte regels voor de sport zijn als volgt:
• Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).
• Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
• Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
• Gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan.
• Topsporters kunnen op aangewezen trainingslocaties de training hervatten als zij 1,5 meter afstand in acht nemen.

Voor tafeltennis betekent dit dus dat in ieder geval tot 19 mei nog geen verandering van de huidige situatie zal komen. Dus nog geen ‘1,5 meter tafeltennis in de clubaccommodaties’. Als blijkt dat na 19 mei weer binnen gesport mag worden, zal een protocol gelden waaraan voldaan moet worden om de accommodatie te heropenen.