TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Push Pong

okt 5, 2018
Sinds kort is Push-Pong One verkrijgbaar in Nederland. De eerste setjes vliegen de deur uit naar verenigingen, zorgcentra en scholen. Push pong is een nieuwe vorm van tafeltennis die speciaal ontwikkeld is voor jonge kinderen en mindervaliden. De spelers duwen het bijzonder gevormde batje over de tafel, de bal rolt dan ook en wordt niet geslagen.

Volgens de introductietekst van de ontwikkelaar: Push-Pong is een vereenvoudigde en aangepaste vorm van tafeltennis. Het is speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen en mindervaliden. Bij Push-Pong wordt het batje gebruikt om te duwen over de tafel. Hierdoor rolt de bal over de tafel i.p.v dat deze stuitert. De bedoeling van het spel is niet om zo hard mogelijk te spelen en op die manier punten te scoren, maar om samen een record te halen door de bal zo lang mogelijk op tafel te houden. Als variatie hierop kunnen er mikonderdelen op de tafel worden geplaatst om op deze manier wel met een puntentelling te werken.

Push-Pong is dus uitermate geschikt om aan de slag te gaan met jonge jeugd. Met deze spelvorm is het mogelijk om met kinderen uit groep 3 of jonger aan de slag te gaan met tafeltennis. Dit zorgt ervoor dat kinderen al heel vroeg kennis maken met tafeltennis en daarmee wordt de stap naar de vereniging een stuk makkelijker.

Bekijk de webshop voor meer informatie over Push-Pong:
www.mjtafeltennis.nl/winkel/