TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Steven Schulten Cup 2018 - verslag

jun 26, 2018
De dertigste editie van het handicaptoernooi om de Steven Schulten Cup is gewonnen door Richard. Het was alweer de vierde keer dat hij de cup mee naar huis mocht nemen. Na twee voorrondes van vijf spelers elk was de finale op 31 mei een zeskamp. Omdat er klachten waren gekomen over de indeling naar sterkte bij de editie van vorig jaar, werd iedereen dit jaar strikt ingedeeld in zijn competitieklasse.

Bij niet-competitiespelers is dat natuurlijk nog steeds gokken, maar gelukkig waren de deelnemers van dit jaar mans genoeg om te onderhandelen per potje (soms zelfs per game!). 
In de eerste voorronde verdeelden Gerard, Hans, Adrie, Coline en Richard de beschikbare punten heel schappelijk. Vier van de tien potjes werden in drieën gespeeld, waarvan Gerard er drie voor zijn rekening nam. Hij won er eentje van, verloor heel nipt van Richard en niet veel minder nipt van Adrie. Richard bleef ongeslagen, Hans werd tweede en Adrie derde.

In de tweede voorronde ging het wat gelijker op. Mart steeg zoals gewoonlijk boven zijn niveau uit (hoe sterker zijn tegenstander, hoe beter hij wordt) en won van Ron en Kees. En als Arjo niet hun tweede game met 24-22 had gewonnen, hadden wij het nog niet geweten. Jan-Pieter maakt het ook altijd spannend, hij won weliswaar in drieën van Ron, maar verloor dit keer van Kees en Arjo. Die laatste verloor alleen zijn eerste partij (van Kees), liet daarna geen steken meer vallen en eindigde als eerste. De nummers twee (Kees), drie (JP) en vier (Mart) hadden allen twee winstpunten.

Wegens een blessure gunde JP zijn finaleplaats aan Mart, en met Kees, Arjo, Hans, Adrie en Richard was de zeskamp vol. Bij Kees liep het niet lekker, hij verloor zijn eerste partij in drieën en verloor daarna steeds meer de inspiratie. Alleen in zijn laatste potje gaf hij Arjo nog goed partij: 21-23 en 19-21. Adrie haalde één punt (van Kees), maar verder leek hij vooral de dupe te zijn van de strikte indeling naar competitieklasse.

Arjo had ook al zijn dag niet: won wel van Adrie, maar niet van Hans. In de partij tegen Richard liet hij dan eindelijk iets van zijn oude klasse zien: het werd 21-18, 19-21 en 21-15. Mart (recreant, ingedeeld in de vijfde klasse) was wederom goed op stoom. Hoewel hij in drieën verloor van Hans en Richard (zie verderop), won hij dik van Arjo en nog dikker van Kees en Adrie.

Hans lulde zich - afhankelijk van de situatie - vrolijk of juist venijnig door zijn potjes heen. Ingedeeld in de zesde klasse gaf hij hier en daar grootmoedig wat punten cadeau, maar hield heel slim genoeg voorsprong om zijn tegenstander te blijven ontmoedigen. Zo won hij vier van de vijf potjes, alleen Richard kon hij niet de baas.

Dat kon dan ook niemand. Nou ja, niemand behalve Arjo dus, maar die had zijn kansen al eerder verspeeld. Heel soepeltjes ging het niet bij de drievoudig bekerwinnaar, en in de allerlaatste partij leek Mart nog roet in het eten te kunnen gooien door de derde game met 22-20 te winnen in plaats van te verliezen. Maar dan hadden we alleen weer een leuk driehoekje gehad, doch geen andere winnaar. Dat werd Richard.