TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Verslag Beweegdag

jun 12, 2018
[bron: https://www.bakkerendevos.nl/nieuws/eerste-beweeg-dag-senioren-geslaagd]
Woensdag 30 mei stond in het teken van de Beweegdag voor Senioren, waar de senioren van TTVN een belangrijk aandeel in hadden. In en rond Kaleidoskoop vond de Nieuwkoopse versie plaats in een gezellige sfeer en onder een heerlijk zonnetje. De Beweegdag senioren is een initiatief van Fit-iN, een samenwerkingsverband van...

...de fysiotherapiepraktijken binnen de Gemeente Nieuwkoop. In alle kernen werden beweegactiviteiten georganiseerd voor ouderen. In de kern Nieuwkoop stond deze dag vooral in het teken van het testen van speciale fietsen.

In Kaleidoskoop werd een gratis kopje koffie geschonken en kon men advies krijgen over de beweegmogelijkheden die er, ondanks vaak lichamelijke of geestelijke beperkingen, toch nog altijd zijn. De belangstelling viel bij dit onderdeel wel wat tegen, mogelijk ook door het warme weer.

Dit mocht echter het enthousiasme van de aanwezige leden van Tafeltennisvereniging TTVN niet deren. Menig partijtje werd gespeeld en daarin werd duidelijk dat tafeltennissen tot op hoge leeftijd een prachtige sport kan zijn.

In de middag volgde nog een demonstratie van volksdansgroep Maniaikos waarbij ook bij een aantal aanwezigen de voetjes van de vloer gingen.

In het najaar volgt nog een tweede Beweegdag voor senioren. Wilt u meer informatie over bewegen voor ouderen? Neem dan contact op met het Centrum voor bewegen en gezondheid, Vijverhof 1 in Nieuwkoop.