TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

WK 2018: selectie bekend

apr 20, 2018
Zowel het heren- als het damesteam van Nederland ia present op het WK 2018 voor teams in Zweden, dat eind april van start gaat. Damesbondscoach Li Jiao heeft de selectie bekendgemaakt van spelers en speelsters die ze meeneemt naar Halmstad, waar het toernooi wordt gespeeld.
(bron: NTTB-nieuwsbrief april 2018)

Damesteam
Het damesteam bestaat uit: Li Jie, Britt Eerland, Kim Vermaas en Emine Ernst. Voor de pas veertienjarige Emine Ernst wordt het WK in Zweden haar eerste grote seniorentoernooi waar ze bij is namens Nederland. Bondscoach Li Jiao over de keuze om Emine mee te nemen naar het toernooi: “Emine is mentaal erg sterk. Ik zie haar als een groot talent, dat ik graag een kans wil geven. Ik verwacht ook dat ze in Zweden gaat spelen omdat ze van waarde is voor de ploeg. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ze gaat ervaren hoe de echte toppers een groot toernooi beleven.”

Herenteam
Herenbondscoach Danny Heister doet een beroep op de vaste kern van het herenteam, bestaande uit Rajko Gommers, Ewout Oostwouder en Laurens Tromer. Tijdens het EK van 2017 heeft het Nederlands team zich weten te kwalificeren voor het WK in Zweden.

Loting
De Nederlandse vrouwen nemen het in de poule op tegen Taiwan, Roemenië, Polen, Noord Korea en Tsjechië. De mannen treffen in de B-categorie Chili, Denemarken, Oekraïne, Thailand en Canada. Geen gemakkelijke loting volgens de bondscoaches van Oranje.