TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Initiatief De Groene Club

okt 25, 2017
De gemeente Nieuwkoop organiseert op 22 november een bijeenkomst "Verduurzaming sportverenigingen" bij voetbalclub NSV ’46 in Noorden. Een van de onderdelen van deze avond is een presentatie over de verduurzaming van de accommodatie van NSV ‘46 en de introductie van een initiatief van de KNVB en de provincie dat "De Groene Club" heet.

Initiatief De Groene Club is gericht op het begeleiden van - vooralsnog - hockey-, tennis- en voetbalverenigingen in het proces van verduurzaming van hun accommodatie. Via een energiescan wordt eerst inzicht geboden in de huidige situatie. Vervolgens wordt met de clubs meegedacht en financieel advies gegeven. Een onafhankelijk adviseur brengt met de club de wensen en behoeften voor duurzame maatregelen in kaart en er wordt een implementatieplan opgesteld.

Voor dit initiatief is de KNVB momenteel nog op zoek naar clubs die nog geen stappen hebben gezet naar een duurzame accommodatie, maar wel interesse hebben; die duurzaamheid uitdrukkelijk op de agenda hebben staan en al pogingen ondernomen hebben om hun accommodatie te verduurzamen, maar daar om verschillende redenen nog geen vooruitgang hebben geboekt. Binnen de provincie Zuid Holland worden door de provincie en de KNVB tien verenigingen geselecteerd.

Meer informatie: 
http://knvb.m3.mailplus.nl/genericservice/code/servlet/React?encId=YfcnJvIeGzhejaV&actId=327422&command=openhtml