TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Steven Schulten Cup - verslag

jun 15, 2017
De negenentwintigste editie van de Steven Schulten Cup is gewonnen door Arjo. Hij won voor de vijfde keer, maar de grote cup met de kleine oren is, zoals bekend, niet om voor altijd mee naar huis te nemen. Hier vind je een sfeerimpressie van de finaleavond, de foto's zijn natuurlijk van Elly. Voor een kort verslag moet je even op de Meer-link hieronder klikken.

Twee voorrondes waren voorafgegaan aan de finale. Eentje met vier en eentje met vijf deelnemers. Hans, Wim, Frans en Johannes maakten het de organisatie niet heel moeilijk. Alle wedstrijden (best of 3, tot de 21) waren in twee games. Het werd een eitje voor Hans, die veel te laag bleek ingeschat op grond van het feit dat hij er jarenlang uit was geweest. Hij bleek weinig van zijn oude niveau kwijt te zijn en werd ongeslagen eerste. Johannes volgde met 2 punten, Wim (1 punt) en Frans (0) werden derde en vierde.

In de tweede voorronde speelden Jan Pieter, Arjo, Mart, Rob en Richard. Als vanouds maakte Rob het lastig voor Arjo (15-0 voorsprong voor Rob), maar hij verloor toch met twee keer 21-19. Met diezelfde cijfers won Rob echter van Mart. Wat vreemd was, omdat Mart op zijn beurt van Arjo won. En wel met geweldig spel en klinkende cijfers: 17-21, 21-19, 21-13. Toen het zweet was opgedroogd, bleek hij met dat ene winstpunt toch laatste te zijn geworden. Richard werd eerste, met evenveel punten als Jan Pieter, en Arjo mocht als derde naar de finale.

Vijf spelers dus, op donderdag 8 juni. De sportiviteitsprijs ging naar Hans, die - ondanks dat hij dit keer een klasse hoger was ingeschat - zijn tegenstander steevast minder voorsprong gunde dan reglementair voorgeschreven. Richard werd vierde met één punt, niet alleen omdat hij dit keer de titanenstrijd tegen Jan Pieter verloor, maar ook omdat hij in de eerste wedstrijd van de avond grandioos klop kreeg van Johannes. Die op zijn beurt derde werd, en even bezweet als tevreden kon zeggen dat hij zijn longontsteking van dit voorjaar wel te boven leek gekomen.

En de wedstijd tussen Jan Pieter en Arjo was weer lekker spannend. Hoewel Jan Pieter slechts drie punten voor kreeg, wist hij het Arjo ouderwets moeilijk te maken met lange rally's, diepe ballen en strakke services. Het werd uiteindelijk 14-21, 21-18 en 24-22 voor Arjo, die daarmee voor de vijfde keer (over een periode van 18 jaar) de Steven Schulten Cup mee naar huis mocht nemen.