TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Damesinterland bij Scyedam

okt 7, 2016
Op dinsdag 1 november wordt er een damesinterland gespeeld bij Skyedam in Schiedam. Het gaat hier om kwalificatiewedstrijden voor de Europese Kampioenschappen 2017 voor teams. Een mooie gelegenheid om de dameswedstrijden eens van dichtbij te kunnen zien. En een volle zaal betekent een mooie ambiance voor de dames om te spelen.

De Oranjedames spelen in Championship Division group B tegen Roemenië en Griekenland.

In deze kwalificatiereeks wordt gespeeld in poules van drie landen. De landen treffen elkaar in een thuis- en uitwedstrijd, wat neerkomt op vier wedstrijden per land. De groepswinnaars plaatsen zich direct voor de Championship Division tijdens het EK, de nummers 3 gaan naar de Standard Division (2e categorie). De nummers 2 spelen een play-off tegen een andere nummer 2 (ook uit en thuis), de winnaar plaatst zich voor de Championship Division en de verliezer voor de Standard Division.

Het speelschema van de dames bestaat uit twee thuiswedstrijden: een op dinsdag 1 november 2016 (tegen Roemenië) en een op dinsdag 7 maart 2017 (tegen Griekenland).

Scyedam was een van de geïnteresseerden voor de organisatie. Robbert Stolwijk, Hoofd Wedstrijdzaken bij de NTTB: "Schiedam is de plek waar het voor Britt Eerland allemaal begonnen is en waar ze nog steeds regelmatig traint. De club wilde graag voor haar een echte thuiswedstrijd organiseren."

De kaartverkoop is gestart, kijk op www.ttvscyedamevenementen.nl.