TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Bernou wint Steven Schulten Cup

jun 15, 2016
Voor het tweede jaar achtereen heeft Bernou de Steven Schulten Cup gewonnen. De grote cup met de kleine oren werd op 6 juni uitgereikt door Vincent, zie de foto. Meer foto's, door Elly gemaakt, vind je hier. En voor een kort verslag moet je even op de Meer-link hieronder klikken.

In twee voorrondes hadden in totaal tien mensen zich in het zweet gewerkt, dit leverde twee keer drie finalisten op: Arjo, Jan-Pieter en Mart uit de maandagpoule, en Bernou, Richard en Frans van de donderdag. Op maandag 6 juni ging het er warmpjes aan toe, en niet alleen vanwege het weer.

Verrassingen? Nee. Spannende potten? Jazeker. Vooral Mart liet zich van zijn beste kant zien: tegen Bernou werd het 18-21, 21-19, 21-17; en tegen Arjo werd het nóg spannender: 19-21, 21-19, 22-24. En hij won van Richard: 21-15, 18-21, 21-17.

JP en Richard lieten zich ook niet onbetuigd, al leverde dat alleen tegen Frans punten op. Hun onderlinge wedstrijd (altijd een felle prestigestrijd) eindigde in winst voor Richard. Beide eindigden met twee punten. Frans won alleen van Mart, al had hij tegen Bernou nog wel een game verdiend. Het werd 18-21 en 23-25.

Arjo en Bernou moesten tot de laatste wedstrijd wachten om uit te maken wie de beker mee naar huis ging nemen. Dat is niet in het voordeel van Arjo, bij wie het na vier wedstrijden altijd wel érgens begint te kraken. Dit keer was het een knie. Met twee keer 21-15 was het snel beslist en kon Bernou bijgeschreven worden op de lijst der winnaars.