TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Competitienieuws

jun 2, 2016
Afgelopen maand hadden de wedstrijdsecretarissen van afdeling West een overleg waarin zij het afgelopen seizoen evalueerden en vooruit keken naar volgende competitieseizoenen. TTVN-wedstrijdsecretaris Elly wil graag twee opvallende zaken uit de notulen van die vergadering met jullie delen:

Evaluatie voorjaarscompetitie
Een veel voorkomend probleem, met name in de duocompetitie, is dat teams op het allerlaatste moment (zelfs óp dag van de wedstrijd) melden dat ze niet kunnen spelen. Tot nu toe is de competitieleider altijd zeer coulant geweest hierin, maar in principe kunnen hier wel boetes voor gegeven worden. Wedstrijdverplaatsingen moeten altijd door beide verenigingen gemeld worden bij de betreffende competitieleider en het is géén plicht van de tegenstander om hier aan mee te werken.

Landelijke ontwikkeling competitie
In maart 2016 is in een bijeenkomst, waarbij zeven van de acht afdelingen aanwezig waren, gesproken over de mogelijkheden de steeds grotere terugloop van het aantal teams te stoppen. De aanwezigen waren het er unaniem over eens dat, als we doorgaan met de huidige vorm van competitie, de afstanden steeds groter zullen worden en er nog meer spelers zullen stoppen.
Er zijn vele mogelijkheden de revue gepasseerd, maar uiteindelijk lijkt het kleiner maken van de teams (van drie naar twee spelers) de enige mogelijkheid om meer teams op kortere afstand van elkaar te krijgen. De aanwezige competitieleiders hebben dan ook unaniem voorgesteld om de duocompetitie leidend te maken (met uitzondering van de eredivisie).
Daarnaast wordt bekeken hoe spelen over de huidige afdelingsgrenzen heen mogelijk kan worden. Uiteindelijk zal de bondsraad zich over het voorstel moeten buigen en een beslissing hierover nemen. De bedoeling is dat de nieuwe competitievorm in 2017 van kracht wordt.