TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Li Jie over zichzelf

dec 22, 2015
In een interview in het tijdschrift Helden vertelt Li Jiao openhartig over haar leven en haar tafeltennis. Hieronder enkele citaten uit dit artikel:
"Vroeger kon ik achter elkaar zes uur op een dag trainen. Als ik nu zes uur achter de tafel sta, moet ik daar de volgende dag echt van herstellen. Ha, de fysiotherapeut is in de loop der jaren steeds belangrijker voor me geworden."

"Op de Europese Spelen in Bakoe afgelopen juni begon ik ook met twijfels, maar na de tweede ronde kreeg ik het gevoel dat ik goud ging winnen. Ik won met 4-0 van een heel moeilijke tegenstander en dacht: als ik haar kan verslaan, dan kan ik iedereen aan. Ik was in absolute topvorm; elke slag was raak, ik voorvoelde waar de bal ging komen en las de gedachten van mijn tegenstanders. Ik was zó sterk, dat voelde heerlijk."

"Ondanks dit succes twijfel ik niet over mijn besluit om volgend jaar na de Olympische Spelen te stoppen. De motivatie voor de grote toernooien is nog steeds groot, maar het kost me zoveel discipline om op mijn voeding te blijven letten en telkens te herstellen van vermoeiende wedstrijden. Na Rio is het mooi geweest. En als ik stop, dan is het ook klaar. Ik ga geen comeback maken, dat past niet bij me.”

"Mijn Chinese achtergrond zal ik nooit kwijtraken, maar ik denk en praat op de Hollandse manier. Kaas en pindakaas vind ik heerlijk, net als Hollandse groenten. Ik ben volledig ingeburgerd.”

Meer op: http://www.tafeltennis.nu/index.php/nieuws/binnenland/3452-li-jiao-over-haar-tafeltennis-en-haar-leven