TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Plastic ballen!

nov 20, 2015
DEFINITIEVE INVOERING PLASTIC BAL PER 1 JANUARI 2016
Het NTTB-Hoofdbestuur heeft tijdens haar vergadering op 11 november besloten om het verplichte gebruik van de niet-celluloid bal niet langer uit te stellen. Dat betekent dat per 1 januari 2016 alle competities en toernooien in Nederland met de niet-celluloid bal moeten worden gespeeld. (Bron: NTTB.nl)

Hiermee is Nederland een van de laatste bij de ITTF aangesloten bonden die de bal voor alle competities invoert, na de internationale introductie in juli 2014.

De verandering van grondstof voor de tafeltennisbal is een gevolg van het besluit van het IOC om de Olympische Spelen milieuvriendelijker te maken. Het celluloid waarvan de 'oude' bal is gemaakt, is een milieuvervuilende stof die bovendien zeer brandbaar is.

Sinds enkele maanden zijn de 3-sterren-, 1-ster- en trainingsballen van diverse merken meer dan voldoende beschikbaar. Ook de kwaliteit van de nieuwe producties is sterk verbeterd ten opzichte van de eerste niet-celluloid ballen en naar verwachting wordt de kwaliteit in de komende maanden nog beter, gezien de steeds hogere eisen die de ITTF aan de niet-celluloid ballen stelt.

Meer informatie over de niet-celluloid bal is terug te vinden op de website van de ITTF. Zij maakten eerder een Q&A met de meest gestelde vragen rondom de invoering van de nieuwe bal.