TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Kindertafeltennisfeest: wisselbeker voor de Zilveren Maan

dec 29, 2009
Op 21 december organiseerde TTVN weer het Kindertafeltennisfeest (KTTF) voor de basisschooljeugd. Voor het eerst waren alle scholen in de nieuwe gemeente Nieuwkoop uitgenodigd en naast prijzen voor de kinderen was er nu ook een wisselbeker voor de beste school. Lees verder voor een verslag van Arjo Poldervaart en een foto van de winnaars. Hier staan nog meer foto's.

Zesentwintig kinderen van zeven verschillende basisscholen van groep 3 tot en met groep 8 trotseerden de sneeuw om te komen tafeltennissen.

Max Pijnacker was de enige deelnemer uit groep 3 en samen met William Miedema en Nick Mooren uit groep 5 legde hij een spelletjes- en wedstrijdcircuitje af. Nick wist hierin nipt William te verslaan door drie van de vijf onderdelen te winnen terwijl William de andere twee wist te winnen.

In groep 6 waren er zes deelnemers. Kristan Bensbach was hier duidelijk de sterkste, hij won al zijn wedstrijden ruim. De strijd om de tweede plaats was daarentegen zeer spannend. Uiteindelijk hadden Perry Lok, Dinand Heemskerk en Stan Dullemans allemaal drie wedstrijden gewonnen. Na het bekijken van de onderlinge resultaten bleek Perry de sterkste, net voor Dinand en Stan.

In groep 7 ging de strijd tussen dertien kinderen waarvan de meesten van de Zilveren Maan en Aerestijn. Na de voorrondes en kruisfinales stonden uiteindelijk Daan van der Burgh, Sten Lunstroo en Felix Kuijken in de finale, allen van de Zilveren Maan. Na een aantal zeer spannende wedstrijden, allemaal in drie games, was Daan uiteindelijk de sterkste, Felix tweede en Sten derde.

In groep 8 waren er vier deelnemers, onder wie een lid van TTVN, Jesse Dullemans. Jesse speelde buiten mededinging mee en won makkelijk al zijn wedstrijden. De strijd om de prijzen ging tussen Jelle Verlooij, Jorian Konst en Kyle Hassing. Door in de laatste ronde Kyle te verslaan, werd Jorian eerste, voor Kyle en Jelle.

De wisselbeker voor de beste school gaat dit jaar naar de Zilveren Maan, vooral door de sterke vertegenwoordiging in groep 7, waar de eerste vier plaatsen naar de Zilveren Maan gingen. De Sint Antoniusschool werd zeer verdienstelijk tweede met slechts drie deelnemers, maar wel twee eerste plaatsen en een tweede plaats.

Alle deelnemers bedankt voor hun inzet en enthousiasme en uiteraard alle ouders die de sneeuw trotseerden om hun kind te brengen en aan te moedigen. Tot slot ook alle vrijwilligers bedankt die hebben geholpen met organiseren, tellen en algemene begeleiding.