TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Voor u gelezen

mrt 3, 2015
Ted van der Meer, oud-voorzitter van de badmintonbond (67), heeft een stichting opgericht die als alternatief moet dienen voor de NTTB. Deze stichting, Tafeltennis Nederland genaamd, wil onder meer competities op lokaal, regionaal en landelijk niveau organiseren. Alle Nederlandse tafeltennisclubs zijn welkom, benadrukt Van der Meer, die het nieuws afgelopen woensdag op zijn site bekendmaakte.

Van der Meer zegt dat het roer om moet in het Nederlandse tafeltennis. "De NTTB is niet met haar tijd meegegaan. Sinds de jaren zestig is er op competitiegebied niets veranderd. Ondertussen is het aantal competitiespelers gedaald van 60.000 naar een kleine 30.000. Wel werkt de bond met een begroting van ruim twee miljoen euro en gaat de contributie alsmaar omhoog."

Van der Meer stelt dat door structureel slecht beleid er bij de bond sprake is van een geldslurpende bureaucratie, wat ten koste gaat van het Nederlandse tafeltennis. "Wij vinden dat het monopolie van de NTTB als sportbond moet worden doorbroken. Het is tijd voor concurrentie."

Tafeltennis Nederland is onder meer van plan de contributie met minimaal de helft te verlagen. "We willen voornamelijk werken met zzp'ers, zodat we een competitie kunnen organiserenn voor de prijs die het waard is." Op sportief vlak wil de stichting competities meer op de wensen van de verschillende groepen tafeltennissers afstemmen. "Jongeren bijvoorbeeld hebben geen zin om op doordeweekse avonden van acht uur tot middernacht competitie te spelen."

De NTTB is niet van tevoren ingelicht over de plannen om de stichting op te richten. NTTB-voorzitter Ronald Kramer reageert daar nuchter op. "Dat zou wel handiger zijn geweest. Ik denk dat concurrentie binnen een sport juist niet slim is. Maar iedereen die het tefeltennis in Nederland verder wil helpen, is bij ons van harte welkom. Als ze goede punten hebben, zijn die altijd nuttig om te gebruiken."

Op de vraag of door twee verschillende organisaties die competities organiseren in één sport het tafeltennis niet juist meer zal versplinteren, is Ted van der Meer helder. "Nee, want die versplintering is er al. Kijk maar naar alle leden die de afgelopen jaren zijn weggelopen." Hij zegt dat drie grote Nederlandse tafeltennisverenigingen al hebben aangegeven serieus met hem in gesprek te willen gaan over aansluiting bij de stichting. Namen wil hij niet noemen.

Bron: De Volkskrant, 26 februari 2015

Naschrift: commentaar op deze actie lees je hier: http://tafeltennisprimeur.nl/verdere-versplintering-de-oplossing/.