TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Gamesport Event 2015

feb 20, 2015
Op zaterdag 14 februari werd bij de buren van sporthal De Steupel voor de tweede keer het Gamesport Event georganiseerd door de volleybal-, basketbal-, badminton-, gymnastiek- en tafeltennisverenigingen van Nieuwkoop. Zo te zien op dit filmpje en op deze foto's was het weer een succes. Bedankt, Elly, Arjo, Bernou en Frans! Hier lees je het verslag uit het Witte Weekblad:

Afstempelen en snel weer door naar de volgende sport
(Uit: Witte Weekblad, 19-2-2015. Bron: Marieke van der Hulst)

Net na het middaguur op zaterdag 14 februari stroomde sporthal De Steupel in Nieuwkoop vol met kinderen die kwamern sporten tijdens het Gamesport Event. De vijf binnensportverenigingen in Nieuwkoop hadden hun krachten gebundeld bij de organisatie van dit sportieve evenement, speciaal bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Het bleek een succes: de vooraf bepaalde doelstelling - meer kinderen dan op de voorgaande editie - werd gehaald. De opzet van de middag was snel duidelijk. Bij aanvang kreeg iedere deelnemer een strippenkaart met daarop de vijf sporten. De kinderen maakten iedere vijftien minuten kennis met een andere sport. Na de clinic werd de strippenkaart afgetekend en konden ze door naar de volgende sport.

In de kleine zaal van De Steupel konden ze kennismaken met bassisport van OKK. In de grote zaal kwamen de overige vier sporten aan bod: badminton (BCN), peanut-basketbal (Novo Stars), smashvolleybal (Waterlanders) en tafeltennis (TTVN).

Clemens van den Helder, één van de initiatiefnemers van het Gamesport Event, kijkt terug op een geslaagde middag. "Het blijft toch spannend, zo'n evenement. Je weet van tevoren niet wat de opkomst gaat worden. We hebben er dit jaar bewust voor gekozen om het wat eerder in het jaar te laten plaatsvinden en hebben geprobeerd de nodige publiciteit te genereren. Als organisatie zijn we blij met het resultaat. We hebben veel Nieuwkoopse kinderen enthousiast weten te maken voor de verschillende sporten," aldus de voorzitter van volleybalvereniging Waterlanders.

Na afloop van het evenement ontvingen de kinderen bij inlevering van de strippenkaart nog een sportbidon en een flyer die toegang geeft tot drie gratis trainingen bij één van de vijf verenigingen. De tweede editie van het Gamesport Event zit erop en met een nominatie op zak voor Sportorganisatie van 2014 bij de Sportverkiezing Nieuwkoop, mogen de binnensportverenigingen daar best trots op zijn.