TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Het einde van ILAC

jan 6, 2015
(Uit De Goudse Post - 2-12-2014). Tafeltennisvereniging ILAC is per 1 januari opgehouden te bestaan. De vereniging had al te kampen met een behoorlijke vergrijzing en daling van het aantal leden. Na de eerste brand op oudejaarsavond vorig jaar werd nog geld ingezameld voor de wederopbouw, maar na de alles verwoestende brand in april houdt de vereniging het voor gezien.

"Natuurlijk beleef je dit met gemengde gevoelens", stelt Lloyd Raghunath, die ruim 34 jaar voorzitter was van ILAC. Tafeltennis liep als een rode draad door het gezin. Zijn zoons Fred, Edwin, Remco en Tino, en ook dochter Esmeralda hebben op hoog niveau in de competitie gespeeld. ILAC was van oorsprong een bedrijfsvereniging van drukkerij Koch & Knuttel aan de Turfmarkt en ging in 1958 als zelfstandige vereniging verder. In 1968 werd het clubgebouw door de leden gebouwd en gefinancierd.

"Er moest veel gerenoveerd worden, maar zo ver is het niet gekomen. Het geld dat we van de verzekering hebben gekregen wordt, zoals in de statuten bepaald, verdeeld onder de leden."

Na de brand heeft Raghunath nog overleg gehad met de gemeente voor een nieuwe locatie. "Toen dit niet lukte, is geprobeerd om een fusie aan te gaan met collega-vereniging Vriendenschaar, maar dat is door Vriendenschaar afgeketst. Toen zagen we geen toekomstperspectief meer. Je blijft dan trekken aan een dood paard. We hebben het zien aankomen, maar toch blijft het jammer om de stekker eruit te trekken".

Na de eerste brand zijn Gouwenaars zeer vrijgevig geweest. Voor de wederopbouw werd door ILAC Organisatie Sponsorbelang 4648 euro opgehaald. "Dit bedrag hebben we verhoogd naar 5000 euro en wordt verdeeld over vier goede doelen, die door het bestuur zijn gekozen. Aan de donatie wordt geen officieel tintje gegeven, daarvoor ontbreekt het enthousiasme. Voor onze leden en genodigden houden we een afsluitende avond op 17 januari."

"De goede doelen zullen hun bedrag per 1 januari op hun rekening gestort krijgen. Daarmee sluiten we een rijke historie als tafeltennisvereniging af.” Inmiddels hebben de nog actieve leden van ILAC een nieuwe vereniging voor het beoefenen van hun sport gevonden. "De helft is naar ISV Gouda, de andere helft is overgestapt naar Vriendenschaar."