TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

En dan nu: de balletjes

okt 26, 2014
Je hebt het misschien al gemerkt: sommige verenigingen spelen tegenwoordig met een plastic bal. Onder druk van strengere milieurichtlijnen van het IOC heeft de ITTF besloten de plastic bal in te voeren. Deze komt in de plaats van het oude vertrouwde, 40 mm in diameter metende balletje van celluloid.

Door de verplichte invoering van de plastic bal op internationaal niveau (vanaf 1 september 2014) zijn ook de aangesloten nationale sportbonden verplicht om de nieuwe bal in te voeren. De NTTB heeft dan ook besloten om de plastic bal vanaf dit seizoen geleidelijk in Nederland in te gaan voeren.

Vanaf 1 juli 2014 mogen er tijdens nationale toernooien en tijdens de competitie plastic ballen gebruikt worden. Het spelen met de plastic ballen wordt voor de eredivisie verplicht met ingang van 1 januari 2015. Vanaf seizoen 2015/2016 zijn álle NTTB-verenigingen verplicht om competitiewedstrijden en toernooien te spelen met de nieuwe plastic bal.

Voorafgaande aan de huidige najaarscompetitie heeft TTVN bij afdeling West aangegeven in ieder geval dit competitieseizoen (en zeer waarschijnlijk ook in de komende voorjaarscompetitie) nog met de oude celluloidballen te spelen.

Omdat is gebleken dat er best wat tijd nodig is om te wennen aan het spelen met de nieuwe bal, zal ervoor gezorgd worden dat er tijdig voorraad wordt ingekocht, zodat je er alvast mee kunt trainen. Zorg er tegen die tijd wel voor dat je tijdens competitiewedstrijden de verschillende soorten niet door elkaar haalt: voor competitiewedstrijden dus alleen de oude bal gebruiken, totdat we definitief overstappen.