TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Verslag Steven Schulten Cup

jun 20, 2014
Wat aanvankelijk begon als een negenkamp, liep gaandeweg uit op iets wat met recht een handicaptoernooi genoemd mag worden. Max (met hulp van Arjo) had bedacht de wedstrijden over twee donderdagavonden uit te smeren, maar op de eerste avond vielen er twee deelnemers af en de week erna een derde. Niet dat dit...

... het toernooi devalueerde. Omdat de voorsprongen/achterstanden in onderling overleg goed verdeeld waren, bleven er nog genoeg spannende wedstrijden over. Die, met games tot de 21, het aanzien ook zeker waard waren.

Mart, Laurens en Adrie vertegenwoordigden de vierde klasse; Jan-Pieter, Richard en Ron de derde; Roy liet zich vrijwillig in de tweede klasse indelen, en Max en Arjo natuurlijk in de eerste.

Verrassingen in de uitslagen waren er niet. Max had het 't zwaarst, hij verloor een game van zowel Laurens als Jan-Pieter, en won maar net aan van Adrie (21-19 in de derde). Mart was goed op dreef: hij zat steeds dichtbij gamewinst en maakte het Roy het lastigst: 14-21, 21-14, 20-22.

De nummers een en twee geplaatst speelden de finale, zoals het hoort, maar echt spannend wilde het niet worden: Max kon alleen in de tweede game wat weerstand bieden. Zo won Arjo vrij simpel met 21-8 en 21-17 de beker voor de vierde keer in zijn carrière.