TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Jesse opnieuw succesvol

jun 14, 2014
Het Pinksterweekend stond weer in het teken van tafeltennis, dit keer in Hasselt (België). Hasselt staat bekend als het grootste internationale jeugdtoernooi van Europa. TTVN ging dit jaar met zeven man die kant op (5 spelers, 2 coaches).

Vrijdagochtend werd alles in gereedheid gebracht om te vertrekken naar België. Daar moesten eerst op de geïmproviseerde camping de tenten opgezet worden. Daarna werd er, zoals elk jaar, bijgekletst met de organisatie.

Zaterdag begon het toernooi dan echt. Er werd gespeeld in verschillende onderdelen en categorieën. Jesse speelde in het teamtoernooi met Team Nieuwkoop en in het individuele toernooi in de B-categorie. Door de enorme warmte was het toernooi, verdeeld over drie dagen, behoorlijk zwaar.

Zaterdag werd de poulefase van het individuele toernooi gespeeld, op zondag was de knockoutfase. Door goed spel en vooral door de vele wedstrijden bleek Jesse goed in het ritme te komen en kon hij na acht wedstrijden de finale gaan spelen in een inmiddels bloedhete zaal. Nadat hij al vijf keer een Duitser getroffen (en ervan gewonnen) had, kwam hij ook de finale een Duitser tegen. Helaas was deze echt een maatje te groot. Jesse is keurig tweede geworden.

Op maandag was de prijsuitreiking en ging het terug naar Nieuwkoop. Nooit eerder kwam een Nieuwkoper tot een finale van dit toernooi.