TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Jesse haalt halve finales NK Jeugd

mei 24, 2014
Dit jaar was Arnhem, op zaterdag 10 mei, het strijdtoneel voor de Nederlandse Jeugdkampioenschappen B. Met 309 inschrijvingen is dit een van de grotere toernooien georganiseerd door de NTTB. Namens TTVN streed Jesse Dullemans mee om de titel. (Bron: Witte Weekblad, 21 mei 2014).

Gemotiveerd en klaar voor de strijd stond Jesse zaterdagmorgen om 9.30 uur achter de tafel om zijn eerste partij te spelen. Hij had vlak daarvoor wel een kleine domper te verwerken gekregen, want bij de loting kwam voor hem poule A uit de koker, maar daarin de als nummer een geplaatste speler en de nummer twee van vorig jaar. Een loodzware poule dus.

In de poule van vijf moesten vier wedstrijden gespeeld worden. Jesse mocht direct tegen de als eerste geplaatste Fabio Joel Fischer. De eerste game won Jesse, daarna kon hij het duel net niet naar zich toe trekken en verloor hij met 1-3. De volgende partij was tegen Charlie Vierling, dit werd een spannende partij waarin het tot de laatste (vijfde) game spannend bleef. Jesse bleef wel aan de goede kant van de score: 3-2. De derde wedstrijd werd een makkelijke prooi, met 3-1 was hij duidelijk een maatje te groot voor Ashkan Issazadeh.

In de laatste wedstrijd trof Jesse de nummer twee van vorig jaar, Guido Bakker, en die wedstrijd was belangrijk voor het klassement in de poule. Helaas kon Jesse geen vuist maken en ging de wedstrijd verloren: 1-3. Een plek in de hoofdronde leek ver weg, want Jesse werd op basis van games vierde in de poule en daarmee verbannen naar de troostronde.

Daarin won hij echter achtereenvolgens van Jaap Walet (3-1), Thomas Hofstee (3-1), Niek Starke (3-0) en in de kwartfinale van Jan Tegelaers: 3-1. Daarna mocht hij zich gaan opmaken voor de halve finale tegen Brian Bakker. In een bijzonder spannende partij verloor hij echter nipt met 2-3. Daarmee kwam er een einde aan een lange dag tafeltennissen, met een prachtig resultaat voor de jeugdige Nieuwkoper.