TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Fietsen voor TTVN - een ooggetuigeverslag

jun 14, 2010
De weersverwachting vooraf was: geregeld zon; middagtemperatuur rond 19 graden; noordenwind kracht 2; verwachte neerslaghoeveelheid: 0 mm. Kortom: prima fietsweer.
En dat klopte. Lees het verslag van ervaringsdeskundige José en bewonder vooral ook haar fiets!

Zondag 13 juni 8.30 uur, oeffff. Kom op: bed uit, douchen, honden uitlaten, ontbijten en dan op mijn alle-kleuren-van-de-regenboogfiets, naar Nieuwkoop om kilometers te trappen voor TTVN. Halverwege de Ziende zonk de moed me al bijna in de schoenen, want ik zag vanuit de tegengestelde richting Rabopetjes, -ballonnen en -fietsroutes aankomen. Nee hè, moest ik straks dezelfde weg weer terug?? Nou ja, alles voor het goede doel.

In Nieuwkoop was het al een gezellige drukte ondanks het toch nog wel vroege uur, 10.00 uur. Stempelkaart halen en ballonnen. Maar eigenlijk vond ik mijn fiets al kleurrijk genoeg. Ach, altijd leuk om de ballonnen op te hangen voor het voetbal.
Om 10.15 uur klauterde ik weer op mijn fiets om te beginnen aan mijn 20 km. Ja hoor, weer richting Ziende. Maar gelukkig maar een klein eindje. Na afloop zag ik dat de 50 km achter mijn huis langs fietste. Ik ben redelijk fanatiek, maar 50 km gaat mij toch net iets te ver.
De route die je meekreeg was prima te ontcijferen en de weg natuurlijk wel bekend, maar wat geeft dat. Het was prima fietsweer, al zou het nog gezelliger geweest zijn als het zonnetje zich had laten zien.
Er fietsten heel wat mensen mee en dat was erg gezellig. Leuk om te zien hoeveel mensen zich in het zweet trappen voor hun favoriete sportclub.

Om 11.25 uur was ik weer terug van mijn rondje. Wat er in het mailtje van Coline stond dat 35 km makkelijk te doen is, weet ik nu voor volgend jaar. Maar ja, als je mijn heen- en terug'reis' erbij rekent, heb ik nog zo'n 34 á 35 km gefietst.
Omdat er in hetzelfde mailtje stond dat er rond 12.00 met een groep gestart zou kunnen worden heb ik nog even in het gezellige Nieuwkoop gewacht. Maar helaas ik heb niemand gezien die ik ken van de club en dus ben ik maar richting huis gefietst.