TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Duckrace 2013

feb 23, 2013
Op zaterdag 29 juni 2013 vindt voor de tweede keer de Duckrace in Alphen aan den Rijn plaats. In de Rhijnhaven zullen duizenden gele badeendjes met elkaar de strijd aangaan. Ieder eendje is gekoppeld aan een lotnummer; met de opbrengst van de verkochte loten worden drie goede doelen gesteund.

Wat is een Duck Race?
Zoals de naam al doet vermoeden: het is een race tussen eendjes! Alleen geen echte eenden maar badeendjes. Duizenden gele badeendjes worden op een spectaculaire manier in de Rhijnhaven te water gelaten en gaan vervolgens met elkaar een race aan. De eendjes zwemmen niet vanzelf, daar gaat de brandweer ze bij helpen.
Ieder eendje is gekoppeld aan één lotnummer. Loten kunnen gekocht worden door zowel particulieren als bedrijven. Met het kopen van een lotnummer adopteer je dus eigenlijk een eendje. Het eendje dat als eerste over de finish komt, zwemt de hoofdprijs binnen voor het bijbehorende lotnummer.

Waarom een Duckrace?
Met de opbrengst van de verkochte lotnummers worden drie goede doelen gesteund. Wat die goede doelen zijn? Daar kan iedereen binnenkort over meebeslissen. Houd de website dus in de gaten: http://bit.ly/YQxPRC!

Waar is de Duckrace?
In de Rhijnhaven van Alphen aan den Rijn. En op 29 juni is daar veel meer te vinden dan kwakende eenden. Op de kade staan diverse kraampjes met eten, drinken en ander vermaak. En natuurlijk vele adoptieouders om hun eendje aan te moedigen!