TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Verslag Barcuptoernooi

jan 27, 2013
Acht teams hadden zich ingeschreven, een ongekende luxe. En met een toernooitechnisch gevolg: we hadden nu de volle zeven weken nodig om op tijd klaar te zijn (dat de competitie een week later zou beginnen, wisten we toen nog niet).
In de eerste ronde ging er meteen al iets mis met het team van Elly & Toan. Dat zou niet meer goedkomen...

Toan was vergeten dat hij moest spelen en gewoon gaan werken! Geen nood: gewoon volgende week twee wedstrijden spelen. Dat lukte, hoewel ze beide verloren gingen. Toen moest Toan weer afzeggen wegens werk, en de week erna werd hij ziek. Wat een pech. De wijste beslissing: terugtrekken. Elly probeert het volgend jaar vast nog een keer.

Jan-Pieter & Mart (zevende) haalden twee winstpunten in zes speelrondes, maar dat deden twee andere teams ook: Max & Rob (zesde) en Laurens & Ron (vijfde). Op papier toch alledrie sterke teams, maar blijkbaar was er iets waardoor het er niet uit kwam. Net niet sterk genoeg in de enkelspelen, geen chemie in het dubbel? Wie zal het zeggen?

Kees & Sander (vierde) waren het hele toernooi goed op dreef en ook vanwege hun links-rechtsdubbel een gevaarlijke outsider. Helaas verloren ze één dubbel te gemakkelijk: die tegen Adrie & Roy. Nu hadden ze allebei drie winstpunten, maar gingen Adrie & Roy er met de beker voor de derde plaats vandoor.

Vier punten haalden Bernou & Coline (tweede), die volgens eigen zeggen twee dubbels onnodig hadden verloren. (Als ze dat niet hadden gedaan, waren ze ongeslagen eerste geworden, en dat bleek zelfs voor de latere winnaars niet weggelegd, zoals je verderop kunt lezen).

Jesse & Kino, de winnaars van vorig jaar, hielden hun ongeslagen status tot en met de vierde ronde. In de vijfde brachten ze de spanning enigszins terug door het dubbel van Jan-Pieter & Mart te verliezen. Natuurlijk bleek dit een winterdipje van korte duur, de rest van de potjes werd gewoon gewonnen en dus werden ze verdiend eerste met vijf punten.

En zo kon verse vader Kino zijn pasgeboren dochter de wisselbeker laten zien. En ze kan er nog heel lang naar kijken: omdat hij hem drie keer achter elkaar won, mag hij hem nog houden ook! Jesse heeft zijn vader inmiddels om een grotere prijzenkast gevraagd.

P.S. Voor de liefhebbers: het toernooischema.