TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Toan & Jesse bij NK Jeugd

mei 9, 2012
Op zaterdag 28 april begon om 09.30 uur voor Jesse en teamgenoot Toan het Nederlands Kampioenschap Tafeltennis voor de Jeugd in Berkel en Rodenrijs. Met coaches Christel Petiet en Bernou Wagenaar aan hun zijde moest het wel lukken om mooie wedstrijden te spelen.
Een verslag van Yuri Dullemans.

Toan moest direct beginnen met zijn poulewedstrijden. Een zware poule, je komt ook niet zomaar naar het NK. De eerste wedstrijd werd gewonnen, Toan kwam lekker in zijn spel, lekker aanvallend dus. In de andere hal moest Jesse aan de bak. Hier waren de poules herverdeeld, omdat er een paar deelnemers niet waren verschenen. Jesse won zijn eerste wedstrijd met 3-0, van een bekende uit de competitie.

Het werd een dagje met veel heen en weer lopen, ook voor de coaches. Toan won ook zijn tweede en laatste poulewedstrijd, hij kon door naar de hoofdronde. Jesse moest toen nog twee wedstrijden in zijn poule. Zijn tweede wedstrijd was tegen een sterke speler van Alexandria, vorige keer was dat een dikke 3-0 verlies geweest. Jesse was erop gebrand nu te winnen. Het werd spannend, maar met coach Bernou achter zich won hij met 3-2.

De laatste poulewedstrijd zou beslissend zijn voor toegang tot de hoofdronde. Jesse verloor deze wedstrijd met 3-1. Alledrie de spelers in de poule hadden nu twee wedstrijden gewonnen, games tellen dus. Jesse werd derde doordat hij één game teveel verloren had. Onderling had hij gewonnen, maar dat telt niet. Door naar de troostronde dus.

Toan kwam in de hoofdronde een oude bekende tegen van Avanti (Steven Pouw), in wie hij zijn meerdere moest erkennen. Hij won nog wel de eerste game, maar kon het goede spel niet vasthouden en verloor met 3-1. Toan was hiermee gelijk klaar. Tijd zat dus om naar Jesse te kijken, die in de troostronde moest aantreden tegen Melvin Hoogeboom van Kluis. Die werd een prooi voor Jesse. Hij won met 3-2 in een veel te spannende wedstrijd, waarbij de teller het niet meer had van de spanning.

Door dus naar de volgende wedstrijd, de kwartfinale tegen Mike Foppen (ook van Kluis). Ook dit werd weer een spannende wedstrijd. Jesse wist de wedstrijd naar zich toe te trekken door een tactische time out die aangevraagd werd door coach Bernou. Jesse won met 3-1. Het werd dus een latertje, want nu stond de halve finale eraan te komen. Om 16.30 uur kon Jesse aan de bak tegen Dennis Boot (TTVN Nieuwegein). Een finalewaardige partij (vindt de schrijver). Jesse kon de wedstrijd nét niet naar zich toetrekken en verloor in vijf games.

Einde van een zeer geslaagd toernooi. Voor Toan zijn laatste NK als jeugdspeler, misschien ooit bij de senioren? Jesse kan nog vier jaar vooruit bij de jeugd en is van plan nog een paar keer te vlammen op het NK.
TTVN Nieuwkoop mag trots zijn op zijn jeugdleden en hopen op voldoende doorstroming van de jeugdleden die nu net begonnen zijn.