TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Verslag Rinus Nederpeltoernooi

apr 17, 2012
Op zondag 15 april 2012 begon om 11.00 uur voor Jesse Dullemans en zijn jongere broertje Stan het Rinus Nederpeltoernooi bij Avanti in Hazerswoude dorp. Jesse kwam in de voorrondes in de sterkste poule terecht met onder andere een eersteklasser, een Landelijk B-speler en twee promotieklassespelers.
Een verslag van vader Yuri.

Zonder ook maar even rust werd er volcontinu gespeeld in een vijfkamp. Stan moest zijn eerste toernooi beginnen in een gemengde groep van meisjes en jongens. Ook hier werd continu gespeeld.

In de ochtend werden de poules gespeeld om te zien of iedereen goed ingedeeld was, op sterkte dus. Jesse werd in de ochtend tweede achter aartsrivaal Kees Prins. Stan deed het al net zo goed en werd ook tweede. Het schema liep al uit en na snel rekenen en een nieuwe indeling, konden ze beginnen aan de rondes om de prijzen.

Jesse moest ook nu weer tegen Kees en verloor wederom, ook zijn tweede en derde partij verloor hij. Dit maakte de kans voor een prijs klein. Hij werd toch keurig vierde.

Bij Stan ging het allemaal een stuk beter, hij won zijn eerste partij met een strakke 3-0. Uiteindelijk kwam Stan uit op een keurige tweede plaats, waarbij gezegd dat de laatste partij ook nog bijna gewonnen werd en dit zelfs een eerste plaats opgeleverd zou hebben.

Stan wist dus met een mooie beker naar huis te gaan, helemaal blij natuurlijk en terecht. Heeft hij de smaak te pakken???