TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Tafeltennissters verliezen kwartfinale WK

mrt 30, 2012
De Nederlandse tafeltennisvrouwen zijn er vrijdag niet in geslaagd de halve finale van de wereldtitelstrijd in Dortmund te bereiken. Oranje ging in de kwartfinale met 3-0 onderuit tegen Hongkong. Het WK op TV zien? Kijk hier voor het uitzendschema van Eurosport: http://bit.ly/GZLvz7.

Zowel Li Jiao als Li Jie verloor haar partij met 3-2, waarna ook Elena Timina te kort kwam tegen haar opponente, Lee Ho-ching: 3-1. Oranje stelde met deze prestatie wel zo goed als zeker een startbewijs voor het olympisch landentoernooi veilig.

Li Jiao kwam tegen Yie Tana, de nummer tien van de wereld, op een 2-1-voorsprong en had in de vierde game mogelijkheden om Oranje op voorsprong te zetten. Haar Aziatische opponente won dat bedrijf echter met 11-9 en toonde zich vervolgens ook in de beslissende game het sterkst: 11-4.

Daarna moest verdedigster Li Jie het opnemen tegen Jiang Huajun, de nummer zeventien van de mondiale ranglijst. De Nederlandse, die de nummer van 29 van de wereld is, kwam op een 2-0-achterstand maar vocht zich sterk terug. Li Jie won twee games op rij, maar moest in de vijfde game alsnog capituleren: 3-11. Timina kon vervolgens het tij niet meer keren.

"We waren goed in vorm en hadden echt kansen op een WK-medaille. We hadden alleen veel pech", zei Li Jiao. "In de laatste game had mijn tegenstandster wel vijf geluksballen."

Bron: Nu.nl