TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Jeugdteam kampioen!

dec 4, 2011
In de laatste wedstrijd van het seizoen heb je nog maar drie puntjes nodig om kampioen te worden. Ben je dan extra gespannen, of juist lekker relaxt? Coach Bernou zag het zonnig in, maar de spelers?
Een verslag van Frank Schuitemaker

De wedstrijd begon bloedstollend: Justin Tuin liet zijn tegenstander uit Veenendaal op 10–10 komen en speelde het klaar om pas met 18–20 te verliezen. Maar toen was het welletjes en won hij in vieren.

Schitterend en snoeihard
Een meer dan volle TTVN-zaal (alle beschikbare bankjes waren vol bezet) applaudisseerde vervolgens regelmatig voor de schitterende rally’s die Jesse uit zijn batje toverde. Desondanks – of juist daardoor – was een vijfde game nodig. Toen doofde het vuurtje langzaam: 1–1.
Toen was het Toans beurt: met snoeiharde spinballen en af en toe een genadeloze klap haalde hij in hoog tempo het tweede puntje binnen: 2–1.

Waar blijft dat punt?
Een jongedame van het Witte Weekblad sprak enkele mensen aan die iets konden vertellen over deze voor haar onbekende sport, en intussen begonnen Jesse en Toan aan de dubbel: wat zou het mooi zijn als ze samen dat derde puntje konden scoren. Maar ach, ook nu weer een vijfde game, en ook nu weer: net niet… 2–2.
Jesse zelf dan? Het werd steeds spannender (bijna elke wedstrijd zou die dag in vier of vijf games gaan). Nee, dit keer niet: 2–3.

Nou vooruit, Justin dan? Kom kom, wel in vijf games natuurlijk weer. De toeschouwers kregen waar voor hun geld. Maar hé, in de vijfde staat Justin achter met 7–10… Drie matchpoints wegwerken, kan dat nog? Een misser van de tegenstander, een slimme service, een welgemikte klap: 10–10. Dit laat Justin niet meer lopen en de hele zaal schreeuwt het even later uit: YES!
High fives, felicitaties, bloemen, foto’s, nog meer felicitaties, nog meer foto’s – en toen weer aan het werk.

Vleugeltjes?
Je bent dus kampioen, nog vier potjes spelen: ga je dan wat onverschilliger spelen of krijg je juist vleugeltjes? Nee, geen vleugeltjes vandaag. Uiteindelijk, na vier uur spelen, stond er 4–6 op het bord. Maar kampioen waren ze. Volgend seizoen naar het landelijk-B.