TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Jesse haalt B-licentie

okt 20, 2011
In Hoorn zijn op zaterdag 15 oktober jeugdranglijstwedstrijden gespeeld in de C-licenties. Onze Jesse Dullemans won in een veld van 187 deelnemers (afkomstig uit heel Nederland) en mag voortaan in de B-lijn uitkomen.

Om 10.00 uur begonnen voor Jesse de wedstrijden bij de kadetten. In twee sporthallen stonden 40 tafels opgesteld, Jesse moest spelen op tafel 20. De eerste poulewedstrijd tegen Gijs Geelink van Litac won hij makkelijk met 3-0 en de wedstrijd daarna tegen Yoeri Tieleman (Kruiskamp '81) werd 3-1. Ook de laatste poulewedstrijd won Jesse, met 3-0 van Joshua de Roos (Iduna) en hij kon zich gaan opmaken voor het hoofdtoernooi.

Vanaf hier werd het een afvalsysteem: wie verloor, moest naar huis. Jesse moest spelen tegen Willem Shi (Amsterdam '78) en won met 3-1. Dus hij was door naar de kwartfinale. Na een half uurtje rust moest Jesse zich opladen voor de wedstrijd tegen Marlon van der Waal (AA-Drink/FVT). Hij ging steeds beter spelen en trok de wedstrijd naar zich toe met 3-0. Nu wachtte de halve finale tegen Koen Rademaker (The Victory). Jesse liet wederom zijn klasse zien en won de wedstrijd met erg mooi spel met 3-1.

In de finale stond Jesse tegen een oude bekende: Kees Prins van Alexandria '66 was hij al een keer tegengekomen bij de Zuid-Hollandse kampioenschappen. Met in het achterhoofd de wetenschap dat hij toen ook gewonnen had, speelde Jesse om 16.15 uur zijn finale. Het werd een spannende wedstrijd. De eerste game ging naar Jesse met 12-10, de tweede verloor hij met 11-2. De derde won Jesse weer (hij was scherp), met 11-5. Nu hoefde hij nog maar één game te pakken, maar dat bleek een lastige opgave. Het werd 2-2 in games, en de vijfde game moest dus de beslissing brengen. Jesse startte sterk, kwam met 5-1 voor, en na de wissel maakte hij het af. Hij won de spannende finale met 11-6!

Jesse heeft door deze winst direct een B-licentie en kan hierdoor meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Direct na de winst was de prijsuitreiking. Een supermooie en welverdiende beker voor Jesse.
Bron: Yuri Dullemans/RTV Lokaal