TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Recordpoging Rondje-om-de-tafel

jun 14, 2011
Het Pancratiusplein in het centrum van Heerlen ziet er op zaterdag 18 juni totaal anders uit dan normaal. Het hele plein wordt ingericht tot een tafeltenniscentrum met vele activiteiten, waaronder een wereldrecordpoging 'Rondje om de tafel', een clinic van WK-deelnemers Linda Creemers en Daan Sliepen, iPONG-tafels, een snelheidsmeter en nog veel meer. (Bron: NTTB.nl).

Tussen 13:00 en 17:00 uur zijn er vier tafels in een ronde waar iedereen kan deelnemen aan 'Rondje om de Tafel'. Het wereldrecord wordt aangevallen door zoveel mogelijk deelnemers: leden van tafelltennisclubs, leerlingen van alle basisscholen in Heerlen, winkelend publiek en andere passanten.

Daarnaast vindt op een centre-court tafel een clinic plaats van de Nederlandse WK-deelnemers Linda Creemers en Daan Sliepen. De Limburgse toptafeltennissers gaan bovendien proberen om het wereldrecord 'aantal slagen binnen één minuut' aan te vallen. Iedere bezoeker kan daarnaast proberen zo hard mogelijk te slaan in de 'Hardste smash competitie' of te spelen op de spelcomputer Wii. Uiteraard wordt rondom het tafeltennisfestival muziek gedraaid en is er voldoende horeca in de omgeving.

Het evenement is een initiatief van Bonnie Theunissen, jeugdlid van TTV Heerlen . Zij stuurde haar idee naar de gemeente Heerlen in het kader van een ideeënprijsvraag "Jij bent aan de Beurt”. Deze actie werd uitgeschreven door de Gemeente Heerlen om jongeren zelf ideeën te laten verzinnen en uit te voeren om zo de jeugdparticipatie van Heerlense jongeren te bevorderen. Samen met vrijwilligers van ttv Heerlen én stagiaires van Fontys Sporthogeschool Sittard heeft zij alle activiteiten op 18 juni mede verzonnen en uitgezet.