TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Eerste Sportcafé in Nieuwkoop

apr 6, 2011
Op dinsdag 17 mei organiseert de gemeente Nieuwkoop het eerste Nieuwkoopse Sportcafé. Iedereen die actief betrokken is bij de georganiseerde sport in Nieuwkoop is hiervoor uitgenodigd. De bedoeling is een discussieplatform te zijn waar alle inwoners van Nieuwkoop die betrokken zijn bij sport in de gemeente, samen met de gemeente ideeën kunnen uitwisselen over allerlei sportonderwerpen. Wie, wat, waar? Lees verder.

Waar is het Sportcafé?
Het eerste Nieuwkoopse Sportcafé wordt georganiseerd in Sporthal De Vlijt in Zevenhoven, op dinsdag 17 mei, van 20.00 - 21.30 (zaal open: 19.30).

Wat is een Sportcafé?
Het Sportcafé is een discussiebijeenkomst waar alle inwoners van Nieuwkoop die betrokken zijn bij sport in de gemeente, samen met de gemeente ideeën kunnen uitwisselen over allerlei sportonderwerpen.

Waarom organiseert de gemeente een Sportcafé?
De gemeente graag horen wat die wensen en behoeften zijn op het gebied van sport. Daarnaast wil de gemeente haar plannen op het gebied van sportstimulering voorleggen. Door ideeën en ervaringen uit te wisselen, kunnen we profiteren van elkaars kennis en kunde en kan het sportbeleid beter afgestemd worden op de wensen van de Nieuwkoopse sporters.

Wie is er welkom tijdens het Sportcafé?
Iedereen met interesse in sport is welkom om mee te praten en te denken. Bestuurders en leden van sportverenigingen en sportscholen, docenten bewegingsonderwijs, maar ook inwoners die ideeën hebben over sport in de gemeente Nieuwkoop.

Wat wordt er tijdens het Sportcafé besproken?
Tijdens het Sportcafé komen onderwerpen aan bod die bij de Nieuwkoopse sporters leven. Heb je een onderwerp dat je graag met andere sporters en de gemeente wilt bespreken, dan kan je dat aanmelden voor de agenda van het Sportcafé. De enige voorwaarde is dat het onderwerp relevant is voor een groot deel van de Nieuwkoopse sporters.
Je kan je onderwerp doorgeven aan Rianne Klinkert, via telefoonnummer 14 0172 (het gezamenlijke nummer van de gemeente in de regio) of via info@nieuwkoop.nl.

Gemeentelijke huldiging
Verder wil de gemeente tijdens het Sportcafé aandacht schenken aan Nieuwkoopse sporters die een eerste plek hebben behaald tijdens een Nederlands-, Europees-, of Wereld-, Olympisch-, of Paralympisch (jeugd)kampioenschap in de hoogste competitieklasse binnen hun sport. Deze sporters worden uitgenodigd voor het Sportcafé en door de wethouder Sport in het zonnetje gezet. 

Binnenkort verschijnt de agenda van onderwerpen die tijdens het eerste Sportcafé aan bod komen.