TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

15-jarige Koen plaatst zich voor WK

mrt 30, 2011
Bij het WK Tafeltennis in eigen land presenteert Nederland begin mei een vijftienjarig talent bij de jongens. Koen Hageraats uit Purmerend plaatste zich dinsdagavond verrassend voor het WK-toernooi van Rotterdam. Waarschijnlijk zal hij de jongste speler van het toernooi zijn. (Bron: De Volkskrant, 30-3-2011)

Hageraats, een lange jongen voor zijn leeftijd, werd op een mooie avond in Schiedam de zesde Nederlandse speler die begin mei in Ahoy mag aantreden. Er zaten in de thuishal van Scyedam 33 toeschouwers op de tribunes. In Rotterdam moeten dat er straks duizenden zijn.

Hageraats, maar ook zijn jeugdige medestanders bij de laatste vier, Oeij, Khatsjanov en Oostwouder, gelden als de nieuwe hoop in het Nederlandse mannentafeltennis. Het niveau van de mannentak staat bekend als middelmatig. De beste nationale speler, Michel de Boer, staat op plaats 269 van de wereldranglijst. Hageraats bezet de 754ste positie en is de nummer 18 van Nederland.

De Noord-Hollandse juniorwinnaar nam in de finale met zijn gedreven, soms supersnelle spel in zes games afstand van de twee jaar oudere Ewout Oostwouder, die al twee seizoenen in het tafeltennisinternaat van Papendal is opgenomen. Hageraats komt daar ook, anderhalve dag per week. Verder traint hij twee dagen bij eredivisieclub Scyedam in Schiedam. "En hij doet zijn opleiding aan een LOOT-school in Hoorn. Koen reist heel wat af", aldus zijn vader.

Internationale ervaring deed Hageraats al op: hij speelde vier keer een jeugd-EK en was vorige zomer, met clubgenoot en Europees jeugdkampioene Britt Eerland, deelnemer aan de eerste editie van de Olympische Jeugdspelen in Singapore. Rotterdam 2011 zal als tafeltenniservaring nog indrukwekkender worden voor de junior die het volgens zijn coach Luc Janssen vooral moet hebben van zijn hoofd. "Koen ziet het goed." Wat dinsdag ook hielp, was dat hij rustig bleef. In de halve finale tegen Patrick Oeij kwam hij van een 1-3 achterstand terug en won met 4-3. In de finale won hij na een 1-2 achterstand met 4-2.