TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Hockey en Tafeltennis samen: het kán wel

mrt 7, 2011
Hockeyende tafeltennissers of tafeltennissende hockeyers? De hockeybond is in ieder geval een groot voorstander van de laatste categorie. Een bal, spelers, iets in de hand om mee te slaan: zoveel verschilt tafeltennis ook niet van hockey, moet Johan Wakkie, de voorzitter van de hockeybond, hebben gedacht. (Bron: de Volkskrant)

De hockeybond ontfermt zich over het tafeltennis op een bijzondere wijze. Initiatiefnemer Wakkie biedt haar verenigingen, namens de bond en een aantal partners, tafeltennistafels aan. Een tafel per clubhuis, mits zij vervolgens een competitie organiseren onder hun leden.

Het doel is om het WK Tafeltennis te promoten dat van 8 tot en met 15 mei in Nederland wordt gehouden. Tijdens het toernooi strijden niet alleen de beste tafeltennissers ter wereld tegen elkaar, maar duelleren ook de hockeyers in de finale om de vermelding ‘beste tafeltennissende hockeyer’.

Het initiatief heeft ook nog een andere functie. Wakkie ziet het ook als een goede training voor zijn hockeyers. “Het is uitstekend voor de oog-handcoördinatie.” Daarbij schat de voorzitter Teun de Nooijer als een goede tafeltennisser in.
Wie het wil opnemen tegen Wakkie is gewaarschuwd: hij is van plan te trainen met tafeltennisgrootheden Bettine Vriesekoop en Trinko Keen.

Bron: de Volkskrant, maandag 7 maart 2011