TTVN Nieuwkoop :: Tafeltennisvereniging Nieuwkoop :: Nieuws

Streektoernooi, de 25ste editie

feb 8, 2011
Ook dit jaar liep het TTVN Streektoernooi weer verrassend af. Vriendenschaar en WIK Kockengen waren de laatste jaren de nummers 1 en 2, en nu eindigden ze helemaal onderaan. Het feestteam van Gouda, normaal goed voor de laatste plaats, was op vakantie in Argentinië en werd vervangen door een tweede TTVN-team. De winnaars: TTVN-1 en TTVN-2!
Een verslag van Frank Schuitemaker.

TTVN1 en TTVN2
Dankzij Richard Broeken, Johannes Schuitemaker, Kino Chan en Frans van Berkel won TTVN-1 met 15 van de maximaal te halen 20 punten, gevolgd door wie o wie? Door TTVN -2 met Pim Matthee, Roy Heuzen en Laurens Sanders, die nota bene met z’n drieën (Sylvia Prins had zich helaas ’s morgens ziek moeten melden) 10 van de 20 punten bij elkaar sloegen en op onderling resultaat TOGB op de derde plaats hielden.

Tafel 1
Richard won aan tafel 1 met goed spel al z’n vijf partijen. De meeste moeite had hij nog met de speler die later onderaan bleek te zijn geëindigd. Drie anderen aan deze tafel eindigden gelijk met drie punten, dus dat werd games tellen. In dit geval waren de onderlinge wedstrijden aldus geëindigd: A-B: 0-3, A-C: 3-1, B-C: 1-3. Twee jaar geleden kwamen er in de rechterkolom drie nullen, doordat die spelers alledrie onderling evenveel games gewonnen en verloren hadden, dus toen moesten alle geslagen punten optellen en in de matrix zetten... En toen bleek er maar één puntje (!) verschil tussen drie spelers: één geslaagde of mislukte slag in vijf wedstrijden betekende het verschil tussen een beker winnen of verliezen. 

Tafel 2
Aan tafel 2 won Chotto Huang (Vriendenschaar) alles, en Johannes wilde hoe dan ook tweede worden. Helaas ging zijn laatste pot tegen Bianca Koot (TOGB) in vijven verloren. Hij werd derde, Pim (TTVN-2) vijfde.

Tafel 3
Wie sloeg dan al die punten voor TTVN-2 bij elkaar? Dat waren Roy en Laurens: die zorgden samen voor 8 van de 10 punten, zodat TTVN-2 als driemansteam op de tweede plaats eindigde. Roy aan tafel 3 versloeg niet alleen Kino (TTVN-1) maar zorgde er ten slotte ook voor om in zijn laatste wedstrijd te winnen van Jan Heemskerk (Pecos) die tot op dat moment alles nog had gewonnen. Door dit onder-ling resultaat won Roy dus de beker voor de eerste plaats.

Tafel 4
Aan tafel 4 werd de einduitslag al bepaald in de allereerste wedstrijd, die tussen Laurens en Frans. Dat wisten ze op dat moment natuurlijk nog niet, maar doordat Laurens van Frans won met 13-11, 13-11, 11-8, daar-door gaf dit onderling resultaat aan het eind van de dag de doorslag: al-lebei 4 punten, Laurens op de eerste en Frans op de tweede plaats.

Dank, dank!
Je begrijpt natuurlijk, dat ook dit jaar Vincent zijn 25e pan erwtensoep klaar had gemaakt en dat hij (de soep) lekkerder was dan ooit.
Kas en Frank hebben dit toernooi nu 25 jaar lang georganiseerd, en dra-gen het moe maar gelukkig over aan een nieuwe generatie TTVN’ers.